Соковитискач є незамінним помічником у барі та на професійній кухні. Професійні соковитискачі – це високотехнологічне, сучасне обладнання, без якого на сьогоднішній день не обходиться жоден ресторан чи бар. Соковитискачі там рідко стоять без діла, оскільки соки входять до складу багатьох коктейлів, як безалкогольних, так і алкогольних.

 

 

 

Соковитискачі представлені в нашому магазині в розділі «Соковитискачі»

Популярні моделі

389 539 ₴
Повідомити про наявність

Відсутній на складі

Варто звернути увагу:
Професійна соковижималка для твердих фруктів і овочів. Продуктивність: 60 кг / год. Конструкція дозволяє виробляти віджимання різних овочів і фруктів по черзі, без зупинки для чищення. Потужність: 0,45 кВт
12 251 ₴
Купити

закінчується

Варто звернути увагу:
Професійний електричний цитрус прес з притиском. Потужність: 0,15 кВт.
6 038 ₴
Повідомити про наявність

Відсутній на складі

Варто звернути увагу:
Професійна відцентрова соковижималка для твердих овочів і фруктів. Насадка для нарізки овочів. Соковижималка і блендер 2 в 1. Потужність: 0,8 кВт. Професійна соковижималка для фреш бара, кафе, ресторану

 

Існує два види соковижималок: соковижималки для цитрусових та соковижималки універсальні.

Універсальні соковитискачі

Принцип роботи. У корпусі (металевому чи пластиковому) знаходиться двигун. До його верхньої частини, що обертається, прикріплена центрифуга-сито, у якої замість дна – дискова тертка. За допомогою двигуна центрифуга розкручується, з силою притискає макуху до сітківок і відокремлює від нього сік (процес сепарації). Залежно від форми центрифуги макуха або залишається в ній, або автоматично видаляється в спеціальний контейнер.

Форма центрифуги буває двох типів:

Циліндричний, сік вичавлюється на 95 %, але необхідне ручне чищення.

 

 

 

 

 

Конічна, соку можна отримати не більше 70 %, автоматичне очищення від макухи

 

 

 

 

По завершенні процесу сепарації сік ллється або призначену для нього ємність – складову частину соковижималки, або, якщо соковитискач із прямою системою подачі соку, відразу виливається в заздалегідь приготовлену склянку.

Соковитискачі універсальні поділяються на такі типи:

соковитискачі універсальні для дому, призначені для віджиму невеликої кількості соку.

соковитискачі напівпрофесійні, адаптовані для використання в комерційних умовах. Вони надійні та відрізняються гарною продуктивністю з мінімальними енергетичними витратами.

Соковитискачі універсальні професійні, здатні за невеликий проміжок часу виробляти велику кількість соку.

Професійний соковитискач як вибрати

У принципі при виборі соковижималки основним критерієм є потужність. Для відцентрових моделей оптимальною потужністю вважається 800 ndash; 900 Вт. Але водночас існують і нюанси, на які варто звернути особливу увагу:

 

фільтр, який відповідає за відділення макухи від соку. Краще щоб він був із нержавіючої сталі.

швидкість обертання центрифуги. Оптимальна швидкість – 8-10 тис. оборотів за хвилину. Бажано, щоб був регулятор швидкості, оскільки для різних плодів, щоб отримати з них максимальну кількість соку, потрібні різні швидкості. Якщо дотримуватись швидкісного режиму віджиму, то кількість соку можна збільшити на 5%.

 

 

металевий корпус, робить конструкцію міцною та надійною. Але при акуратному використанні пластиковий корпус також служить довго.

гумові ніжки. Вони забезпечать безпеку під час роботи соковижималки і не дозволять ковзати їй поверхнею столу.

 

 

 

завантажувальна горловина. Здебільшого вона овальна. Багато плодів, перед тим як помістити в соковитискач, потрібно розрізати, що, звичайно ж, забирає час. Зараз дуже популярні соковитискачі з круглою горловиною, що дозволяє закладати цілі плоди. Як альтернатива, деякі моделі оснащені зручною надбудовою для подачі дрібних шматків або ягід.

 

 

 

автоматичне скидання макухи в контейнер, це суттєво полегшує процес догляду.

&

Соковитискачі для цитрусових

Професійні соковитискачі для цитрусових компактні і не створюють багато шуму, тому їх можна встановлювати просто на барну стійку, демонструючи клієнтам процес приготування фрешу. Це позитивно впливає на імідж закладу, оскільки переконує відвідувачів у свіжості та якості соку.

Принцип роботи. Даний вид соковижималки має просту конструкцію – електродвигун, контейнер для соку та конусна насадка. Принцип роботи соковижималки для цитрусових нескладний. На конічну насадку, що обертається, накладається та притискається половина фрукта. Сік стікає у спеціальний лоток, а м'якуш скупчується під насадкою.

Професійні соковитискачі для цитрусових бувають:

Ручні (прес для цитрусових) соковитискачі для цитрусових, їх ще називають ручними пресами. Це найпростіший вид обладнання, але найменш продуктивний. Плід розрізають на 2 частини, потім половину фрукта кладуть м'якоттю на прес і притискають. Таким чином, виходить прозорий сік із незначним вмістом м'якоті. Прес для цитрусових не дозволяє відразу отримати велику кількість соку, тому що він працює повільно і не видавлює рідину з плоду. Ручний соковитискач для цитрусових підійде тільки для невеликих підприємств громадського харчування з маленькою пропускною здатністю: невеликих кафе, фреш-крапки в супермаркетах, маленькі пляжні бари та намети фаст-фуду.

 

Напіватоматичні соковижималки для цитрусовихх, їхня продуктивність залежить безпосередньо від сили, що прикладається людиною при віджимінні соку. Конус, на якому знаходиться половина фрукта, обертається з великою швидкістю. Сік стікає в окрему ємність, а м'якуш надходить у спеціальний лоток для відходів. Вміст м'якоті в такому соку значно більший, ніж у соку з ручної соковижималки. Напівавтоматичний професійний соковитискач працює швидко і з невеликою кількістю відходів.

 

 

Автоматичні соковижималки для цитрусових. У кафе, ресторанах, барах та інших розважальних закладах, зазвичай, використовують саме їх. Вони швидко, без будь-яких зусиль оператора віджимають сік. Для цього потрібно лише завантажити фрукти в рукав або бункер (залежно від моделі), і включити соковитискач. Фрукти перед обробкою можна розрізати, оскільки вони розрізаються у самому апараті. Віджимання соку виробляють спеціальні кулачки, які рухаються електродвигуном.

Автоматичні соковитискачі вважаються найбільш економними. Вони віджимають сік, що становить близько 50% ваги фрукта.

Як вибрати соковитискач для цитрусових

Зверніть увагу на те, з чого виготовлений корпус апарату, оскільки фрукти, що обробляються, контактують з корпусом. Нержавіюча сталь вважається оптимальним матеріалом.

Придбайте соковитискач великої потужності. Це значно заощадить час. Ціна такої соковижималки, звичайно, буде більшою, але витрати ваші швидко окупляться.

Краще купити соковижималку з великою кількістю обертів за хвилину. Висока швидкість забезпечує максимальний вихід соку.

Регулятор швидкості – ще одна додаткова перевага: ви зможете встановлювати необхідну швидкість. І тут продуктивність збільшиться на 5%. Щоб отримати сік із вмістом великої кількості м'якоті необхідно встановлювати високу швидкість, а для отримання прозорого соку – ndash; меншу швидкість.

Наявність насадок різного розміру дозволить обробляти як великі, так і маленькі фрукти.

Професійний соковитискач як вибрати - питання та відповіді

Які бренди соковижималок популярні?

У нас частіше запитують Frosty, Sirman, Vema

Яку ручну соковитискач для граната порадите?

Краще для граната підходить ручний прес CanCan 0103

Які соковитискачі краще віджимають сік?

Найкраще це роблять шнековий соковитискач , макуха практично суха.

Хочу купити шнекову соковитискач, які бренди радите?

Лідерами у виробництві шнекових соковитискачів є корейські виробники Hurom та Kuvings< /p>