Як відкрити кафе-пекарню та отримувати прибуток

У Вас є ідея, є певна сума грошей, але Ви не знаєте, з чого почати. Покрокова інструкція з відкриття міні пекарні, поєднаної з кафе, допоможе Вам краще розібратися з чого почати, як мінімізувати витрати та головне не допустити грубих помилок, які потім буде важко виправити.

1. Товарний знак. Перше, що потрібно зробити, придумати і зареєструвати власну марку. Для того, щоб ви могли під своєю торговою маркою реалізовувати продукцію та масштабувати бізнес.

2. Асортимент. Другий найскладніший і важливий крок підібрати актуальний асортимент. Від цього залежить дуже багато інших етапів у відкритті пекарні. Асортименту потрібно приділити максимальну кількість часу.

3. Технологічні карти. З асортименту необхідно створити технологічні карти. Це робить технолог, та людина, яка створить технологічні карти та виведе собівартість продукту. На цьому етапі треба розуміти, який відсоток в асортименті займатиме той чи інший виріб. Є вироби здобні, бездрожжеві, із листкового тіста потрібно зробити пайовий розподіл.

4. Список обладнання. Виходячи з асортименту та питомої ваги кожного виробу робиться список обладнання. Багато хто робить помилку. У нас є обладнання та під нього складаємо асортимент. Ні. Саме в такому порядку спочатку асортимент, потім обладнання.

5. План приміщення. Коли ми розуміємо яке буде обладнання, його кількість, габарити можна розпочинати планування приміщення. Плануванням приміщення та підбором обладнання повинні займатися професіонали. Технолог-планувальник повинен правильно розмістити обладнання в приміщенні згідно з санітарними нормами та технологічним ланцюжком виробництва.

6. Дизайн-проект. Технолог передає планування дизайнеру. Дизайнер робить специфікацію та 3D візуалізацію. Ви повинні побачити кінцевий продукт, як заклад буде виглядати – які меблі, якого кольору стіни, елементи декору, наскільки зручно для гостей та персоналу.

7. Перевірка приміщення юристом. Договір оренди, право власності на приміщення, ці питання має опрацювати юрист.

8. Ремонтні роботи. Краще, щоб контролювати ремонтні роботи займалася організація, яка проектувала об'єкт. Практично це спільна робота будівельників, проектантів та дизайнера.

9. Підбір та наймання персоналу. Якщо у Вас раніше не було досвіду ведення подібного бізнесу, буде досить складно це зробити. Тому, швидше за все, знадобиться допомога.

10. Монтаж обладнання. Постачальником обладнання може бути кілька організацій, вони можуть і встановити, і налаштувати обладнання. Також монтаж може виконати спеціалізована організація.

11. Тестовий запуск. У команду запуску входить технолог з випікання продукції (який робив технологічні карти). Технолог навчає пекаря, як правильно випікати продукцію. Так само знадобиться людина, яка вчитиме як керувати бізнесом. Після опрацювання технологічних моментів пробуємо запуститись у тестовому режимі.

12. Офіційний запуск. Кульки, музика, свято. Ви повністю готові. Все закуплено, все навчено, все працює

13. Маркетинг. З відкриттям ми не зупиняємось. Знадобиться маркетолог, який запустить рекламу, продумає стратегію розвитку.