Пиво - один із найпопулярніших напоїв у світі. Перепробувати всі сорти, мабуть, не під силу навіть самому просунутому “rdquo; любителю, та й пивний заклад із таким асортиментом навряд чи знайдеться. Але запропонувати своїм відвідувачам грамотно підібрану лінійку цих напоїв і розробити концепцію власного пивного бізнесу під силу навіть ресторатору-початківцю. Правильно все розрахувавши, ви обов'язково досягнете успіхів на цій ниві.

На якому форматі пивного бізнесу зупинитися?

Часи брудних радянських пивбарів з ненав'язливим сервісом йдуть у минуле. Все більшої популярності набувають європейські традиції - “культурне” вживання пива у спеціалізованих закладах. Для сучасного ринку характерні два варіанти “пивний” - бар чи ресторан. Єдина схожість у них – це орієнтація на пиво. Саме цьому напою належить ключова частка продажу. В іншому відмінності дуже суттєві та залежать від концепції закладу. У пивному барі представлений звичайний асортимент найпопулярніших сортів пива та різні закуски до нього. Готові страви в барі або зовсім відсутні, або їх кількість зведена до мінімуму.

Для пивного ресторану характерний великий вибір (від 25 позицій марок пива різних країн). Найчастіше ресторани пропонують відвідувачам пиво зі своїх пивоварень за унікальною рецептурою. Для цих закладів обов'язковий різноманітний набір гарячих та холодних страв, а також широкий вибір закусок до пива. Асортимент страв та закусок має поєднуватися з пивом - у цьому випадку прибуток від продажу буде максимальним.

Яке обладнання для розливу пива вибрати?

Простіше і найдешевше - встановити безкоштовне розливальне обладнання від пивоварних компаній. Але в даному випадку ви пов'язуєте себе по руках та ногах - обов'язковою умовою буде продаж тільки пива даної компанії. Тому, якщо ви вирішили відкрити власну пивоварню або не орієнтуватися на певні торгові марки пива, обладнання доведеться купувати самостійно.

Пивний кран - обов'язковий елемент будь-якого пивного обладнання. За допомогою кранів дозується розливне пиво. Найбільш сучасний варіант – пивний кран із дозуванням тиску. Наразі пропонується безліч різновидів, їх можна монтувати на барну стійку, пивну вежу, стіну, кегенатор.

 

 

Пивна вежа

 

Розробляємо власну концепцію пивного закладу

Концепція пивного закладу – те, що робить його особливим, виділяє серед інших закладів. Варіантів тут може бути безліч, і загальний підсумок залежатиме від різних факторів - розташування, передбачуваного контингенту, платоспроможності покупців. Так, у невеликих містах та спальних районах великою популярністю користуються заклади без чіткої прив'язки до конкретних сортів пива. Асортимент пива та закусок у них досить обмежений, але ціна невисока. Фактично це облагороджені “забігайлівки” на сучасний лад.

У великих містах та елітних районах можна знайти пивні ресторани або спортбари з величезним вибором пива. Обов'язковий атрибут таких закладів – плазмові панелі з орієнтацією на спортивні канали. Ключова формула успіху такого закладу – комфортні умови проведення часу у колі однодумців. Нарешті, у разі орієнтації на справжніх поціновувачів пива варто вибрати чітку пивну концепцію - продаж пива власного виробництва або невеликого асортименту досить рідкісних чи елітних сортів.

Устаткування для пива представлене в нашому магазині в розділі: «Пивне обладнання»

Популярні моделі

4 273 ₴
Купити

закінчується

Варто звернути увагу:
Диспенсер для пива на 3 л. Діаметр: 100 мм. Висота: 815 мм
4 836 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Колона тип "кобра" на 3 сорти, хром
3 081 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Колона тип "кобра" на 3 сорти, золото UBC