У цій статті ми розповімо, як правильно приготувати картоплю фрі у ресторані, кафе, їдальні, закладі фаст-фуду.

Для того, щоб картопля вийшла смачною, хрумкою, із золотистою скоринкою, необхідно дотримуватися наступних правил приготування:

Масло для смаження

Для приготування картоплі фрі в умовах громадського харчування використовується спеціальний жир для фритюру, який розігрівається до 180 - 190 С. Звичайну олію використовувати не рекомендується.

Співвідношення інгредієнтів

При приготуванні картоплі фрі співвідношення кількості продукту та олії має бути 1 до 10. Наприклад, при об'ємі олії 5 л береться 500 г розмороженої та просушеної картоплі.

Технологія приготування

У розігріту олію необхідно опускати заздалегідь підготовлену картоплю. Він має бути попередньо розморожений, просушений теплим повітрям для випаровування зайвої вологи. Якщо цього не зробити, то зайва волога, що міститься в картоплі, буде знижувати температуру масла і готовий продукт вийде не смаженим, а вареним, і про смачну хрустку скоринку доведеться забути. При використанні спеціальної замороженої картоплі фрі необхідно чітко дотримуватись інструкції приготування, вказаної на упаковці, не порушувати температурний режим та час приготування. Якщо використовується свіжа картопля, то перед приготуванням її необхідно півгодини потримати у теплій воді, щоб пішов зайвий крохмаль.

Наші прості поради допоможуть вам приготувати смачну та хрустку картоплю фрі в умовах громадського харчування.

 

Купити професійну фритюрницю для приготування картоплі фрі можна в нашому магазині в розділі: «Фритюрниці», ручні картоплерізання у розділі: «Картофелерізки»

Популярні моделі

Ціна: 6 880 ₴

Special Price 6 320 ₴

Купити

Є в наявності

- 9% Супер ціна!

Ви економите 560 ₴

Ціна: 7 490 ₴

Special Price 6 890 ₴

Купити

Є в наявності

- 9% Супер ціна!

Ви економите 600 ₴

Ціна: 10 740 ₴

Special Price 9 880 ₴

Купити

Є в наявності

- 9% Супер ціна!

Ви економите 860 ₴

17 990 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Пончиковий апарат продуктивністю 350 шт / год. Потужність: 4 кВт
7 686 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Електрична професійна фритюрница 8 літрів. Лінійка: Blue Line. Потужність: 3,5 кВт. Професійна фритюрниця для кафе, ресторану

Ціна: 5 606 ₴

Special Price 5 022 ₴

Повідомити про наявність

Відсутній на складі

Варто звернути увагу:
Електрична професійна фритюрница на 2 ванни по 5 літрів Харчування: 220 В., 6,4 кВт. Фритюрниця для кафе, ресторану
5 573 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Ручна овочерізка з нарізкою 10х10 мм.
3 734 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Апарат для нарізання картоплі оснащений чотирма комплектами ножів: 7, 10, 14 мм. і для нарізки на 8 частин.
4 821 ₴
Повідомити про наявність

Відсутній на складі

Варто звернути увагу:
Електрична професійна фритюрница 3 літри, з 1 ванною. Потужність: 2 кВт.