Як вибрати електричну піч для піци

Для того щоб вибрати обладнання, необхідно, перш за все орієнтуватися на види піц, які готуватимуться в закладі, їх кількість, розмір продукції, що випікається, та інші, не менш важливі, фактори.

На ринку можна зустріти безліч моделей даного пристрою, але як вибрати хороше та надійне обладнання? Давайте розберемося, на що варто звернути увагу під час вибору електричної печі для піци.

Тип конструкції

Піч може бути:

- Подовий

- Конвеєрний

Підова піч - це хороша альтернатива дров'яній печі для піци. Аналогом пода дров'яної печі тут є керамічний камінь, розташований усередині печі, який рівномірно нагрівається і довго зберігає тепло всередині робочої камери.

До переваг подової печі для випікання піци можна віднести: невеликі габарити, помірне енергоспоживання та рівномірне пропікання готового продукту. До недоліків – можливість підгоряння нижньої частини піци.

 

Конвеєрна піч - приготування піци здійснюється шляхом її пересування по конвеєру, що рухається, через всю робочу область печі. Процес випікання відбувається за рахунок циркуляції нагрітих повітряних мас, що забезпечує рівномірне пропікання піци.

Випікання піци в конвеєрній печі швидке, просте і не потребує спеціальних професійних навичок від піцайолу.

 

Кількість камер

За кількістю рівнів печі можуть розділятися на односекційні, двосекційні та трисекційні. При виборі печі для приготування піци варто віддати перевагу 2-х рівневій або 3-х рівневій печі (якщо дозволяє потужність). Це пов'язано з тим, що потреба в готовому продукті протягом дня нерівномірна.

Розмір внутрішньої камери

За місткістю подові печі можуть бути: невеликі (на 1 піцу діаметром 35 см), середні (на 2-4 піци діаметром 35 см) та великі (від 4-6 піци діаметром 35 см).

Конвеєрні печі можуть виробляти від 100 піц на годину.

При виборі розміру внутрішньої камери електричної печі необхідно орієнтуватися на розмір піци та прохідність закладу.

Якщо у вашому меню є піци діаметром 50 см і більше, то при виборі електричної печі простежте, щоб у камеру містилося хоча б кілька продуктів.

Нагрівальні елементи

Нагрівається подова електрична піч до заданої температури за допомогою нагрівальних елементів (ТЕНів), розташованих у верхній та нижній частині камери. Нижній ТЕН може розташовуватись під подом або всередині пода. Другий варіант кращий, тому що під швидше прогрівається.

 

Для нагрівання конвеєрної печі використовується щадний конвекційний нагрівання. Приготування піци здійснюється за рахунок циркуляції нагрітих повітряних мас, що забезпечує рівномірне пропікання готового продукту.

 

Керування

Управління електричною піччю для піци може бути електронним або механічним. Механічні моделі дешевші та простіші в обслуговуванні.

Термометр

 

Термометр в електричній печі дозволяє додатково контролювати температуру всередині камери

Залежно від рецепту та переваг піцайолу, піца пропікається при різній температурі.

Термометри можуть бути з показниками: до 350 С, 400 С, 450 С та до 500 С.

 

 

 

Оглядове вікно

Обов'язковою умовою при виборі піци є наявність дверцят з оглядовим склом і лампи підсвічування. Оглядове вікно та підсвічування всередині камери дозволяють безперервно контролювати процес випікання продукту, не відкриваючи дверцята і не порушуючи тепловий баланс.

Захистний термостат

Зазвичай печі для піци комплектуються двома термостатами - робочим та захисним. Наявність захисного термостата у печі для випікання піци необхідна. Він спрацьовує при досягненні критичних температур, що унеможливлює поломку професійного обладнання. Зверніть увагу на цей показник під час вибору електричної печі.

Теплоізоляція

Для підтримки необхідної температури в електричній печі при випіканні піци, необхідна наявність гарної теплоізоляції робочої камери, яка залежить від товщини теплоізоляційного шару, щільності прилягання бічних панелей, зазорів між дверцятами та фронтальною стороною печі. Якщо якийсь із перерахованих параметрів буде порушено, то виникатимуть суттєві втрати, що позначиться на якості готового продукту.

Матеріал

Під час вибору печі для піци бажано, щоб усі компоненти були виготовлені з харчової нержавіючої сталі. Як правило, лицьова частина більшості печей виготовляється з нержавіючої сталі, інші зовнішні частини можуть бути виготовлені з оцинкованої або забарвленої сталі. Внутрішні стінки камери із алюмінієвої сталі.

Детальніше ознайомитися та купити електричну піч для піци можна в нашому магазині в розділі "Печі для піци"

Ціна: 32 300 ₴

Special Price 29 950 ₴

Купити

Є в наявності

- 8% Супер ціна!

Ви економите 2 350 ₴

50 375 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Піч для приготування піци з двома секціями. Температура в камері: до 500 С. Місткість піц: 2х4 по 30 см. Внутрішній розмір: 660х660х140 мм. Потужність: 9,4 кВт.
8 244 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Професійна піч для піци на 4 піци по 20 см. Під з шамотного каменю. Таймер. Внутрішній розмір камери 400x400x120 мм. Потужність: 2 кВт.
24 636 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Професійна піч для приготування піци двосекційна Місткість піц: 2 х 34 см. Розміри камери: 350х410х75 мм. Термостат: 50 - 350 С. Термометр: немає. Напруга: 220 В. Потужність: 3.5 кВт
44 397 ₴
Повідомити про наявність

Відсутній на складі

Варто звернути увагу:
Піч для піци односекційна. Місткість піц: 6 х 33 см. Розміри камери: 660х990х140 мм. Термостат: 50 - 400 С. Термометр: є. Напруга: 380 В. Потужність: 7 кВт
35 208 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Професійна піч для приготування піци двосекційна. Місткість піц: 4х30 см. Розміри камери: 700х370 мм. Термометр: електронний. Напруга: 380 В. Потужність: 6,8 кВт.