Як вибрати професійний блендер

За допомогою професійного блендера можна зробити арахісову пасту, зелений коктейль (волокнистий продукт, який важко змолоти), працювати із замороженими фруктами, льодом, твердими продуктами. Далеко не кожен побутовий блендер подолає такі завдання. Погляньмо на деякі технічні особливості, які впливають на можливості блендера.

Потужність:

У технічних характеристиках виробники вказують пікову потужність, номінальну набагато нижчу. Потужність професійних блендерів починається із 1 кВт. Велика потужність дозволяє працювати із твердими продуктами, льодом, густими пастами. Для приготування коктейлів, крем-супів, соусів не потрібна висока потужність. Потужності 1,6 – 1,8 кВт. вистачає здебільшого.

Ножі:

Ножи найважливіша частина блендера. Форма та кількість ножів впливає на подрібнення та змішування у чаші блендері. Кількість ножів може бути від 2 до 8. За формою ножі бувають прямими та вигнутими. Прямі ножі краще впораються зі здрібненням, вигнуті краще перемішують продукти для однорідної маси.

Ножі виготовляються з нержавіючої сталі. Якщо сталь неякісна, то ножі швидко зношуватимуться і іржавітимуть. Китайські виробники часто пишуть ножами "Japan". Це не означає, що ніж зроблений в Японії. Якщо ніж виробляється в Японії, пишуть "Made in Japan". Будьте уважні!

Ніж із неякісної сталі. На лезах проступає іржа.

Ніж із 8-ма лезами.

Чаша (склянка):

Об'єм чаші заповнюється приблизно на 2/3 від загального обсягу. Таким чином можна підібрати блендер, виходячи з технологічної карти, розміру порції, кількості гостей.

Чаші виробляють різної форми: круглі, овальні, трикутні та чотирикутні. У всіх склянок (чаш) усередині кілька ребер та кутів. Об ребра продукт б'ється, а об кути згладжується. Грані та кути додатково перетирають м'які ягоди та фрукти.

Багато виробників виробляє глеки конічної форми, що дозволяє більш ефективно втягувати їжу в леза, утворюючи вирву продуктів, забезпечуючи найкращий результат.

Чаші виготовляють з пластика, нержавіючої сталіскла або композитного матеріалу . Найкращим матеріалом вважається Tritan, який не містить шкідливого бісфенолу А, а також надзвичайно міцний та зносостійкий. Такий матеріал здатний без шкідливого впливу на здоров'я людини витримувати температуру до 120 °C.

Кришка склянки не повинна бути м'якою, інакше штовхач провалюватиметься і торкатиметься ножів.

Чаша для сухого подрібнення. Блендер L'equip (Південна Корея)

Чаша з ножами із двох лез, які як два молоти буквально розбивають продукти на великій швидкості. Блендер BlendTec (США)

М'яка кришка чаші.

Тлумач, який стикався з ножами через м'яку кришку чаші.

Швидкість:

Висока швидкість дозволяє ножам швидко і ретельно подрібнювати, збивати та змішувати продукти. А низька швидкість – переробляти в'язкі або тверді продукти.

Наприклад, для виготовлення ніжного паштету варену печінку зручно подрібнити у блендері спочатку на низькій швидкості, а сам паштет швидко отримаєте на високій.

Професійні блендери комплектуються варіатором швидкості або ступінчастим регулюванням швидкості. Це дає можливість плавно регулювати швидкість між мінімальною та максимальною

Пульсовий режим:

Пульсовий режим трохи підкидає вміст, щоб маса виходила рівномірнішою, краще все розмішувалося. Це зручно під час роботи з твердими продуктами, які потребують поетапного змішування інгредієнтів.

Ступеневе регулювання швидкості, 10 швидкостей. 6 встановлених програм. Пульсовий режим. Блендер Vitamix (США)

Плавне регулювання швидкості (варіатор). Блендер Kuvings (Південна Корея)

Привід:

З'єднання склянки через вал з мотором має бути металевим. У професійних блендерах деталі із пластику в цьому вузлі не допускаються.

Підсумки:

Якщо підсумовувати все, що ми розповіли про професійний блендер, то виходить, що важливими показниками є: потужність, швидкість, матеріал і форма чаші та ножів. Із функцій важливою є пульсовий режим.

Кожен із цих показників важливий, але дивитися треба в комплексі.

У ресторані, кафе, барі для приготування коктейлів підійде бюджетний блендер китайського виробництва: GoodFoodEWT INOX, Berg, Hurakan, Saro. Якщо Ви віддаєте перевагу надійності та високій якості, то зверніть увагу на такі бренди: BlendTec, Hamilton Beach, Kuvings

Також хочемо звернути увагу на наявність сервіс центру та запасних частин у продавця. Найчастіше запитують такі деталі як: муфта, ніж, чаша.

 

Детальніше ознайомитися та купити професійний блендер можна в нашому магазині в розділі "Блендери"

14 834 ₴
Повідомити про наявність

Відсутній на складі

Варто звернути увагу:
Професійний блендер для коктейлів, смузі, мусів. Обсяг склянки: 2,3 л. Матеріал склянки: трітан. Кількість швидкостей: 1-10. Швидкість: 32000 об / хв. Пульсовий режим: так. Колір червоний. Потужність: 1,7 кВт.
12 586 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Професійний блендер для коктейлів, смузі, мусів. Об'єм склянки: 2,5 л. Кількість швидкостей: плавне регулювання. Швидкість: 14000 – 25000 об/хв. Пульсовий режим: є. Потужність: 1,68 кВт.
4 628 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Професійний блендер для коктейлів, смузі, мусів. Обсяг склянки: 2 л. Матеріал склянки: полікарбонат. Кількість швидкостей: 15000 - 26000 об / хв. Імпульсний режим. Потужність: 1,6 кВт
2 680 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Професійний блендер для коктейлів, смузі, соусів, подрібнення льоду з об'ємом склянки 2 л. Матеріал склянки: пластик. Кількість швидкостей: варіатор. Пульсовий режим: є. Потужність: 1,2 кВт.
22 810 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Професійний блендер для смузі, коктейлів з об'ємом склянки 1,8 л. Матеріал склянки: полікарбонат. Кількість швидкостей: 7. Потужність: 1,56 кВт.
12 400 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Професійний блендер для коктейлів, смузі з об'ємом склянки 1,3 л. двошвидкісний. Матеріал: полікарбонат. Режим пульсації: ні. Потужність: 0,75 кВт.