Заморські делікатеси, соковиті ковбаси, нарізки та напівфабрикати – ці та багато інших продуктів сьогодні сяють з прилавків прозорою упаковкою, привертаючи апетитним виглядом та свіжістю. У пошуках надійного та безпечного матеріалу для пакування товарів нинішні виробники активно переходять на вакуумні пакети. Економічність та захисні властивості роблять таке зберігання вибором №1 у харчовій індустрії.

Секрет безкисневого зберігання

Принцип вакуумного пакування продуктів у домашніх умовах простий, але дуже ефективний: із пакета з продуктом за допомогою спеціального обладнання відкачують повітря. Тиск усередині стає набагато меншим за атмосферний, і плівка щільно обтягує товар. В утвореному вакуумі вміст кисню нижче 1%, що перешкоджає зростанню бактерій. Завдяки цьому швидкопсувні товари зберігаються довше, зберігаючи свої смакові якості.

Використовується вакуумний метод також у ресторанній та домашній кухні. Прогресивні шеф-кухарі відзначають, що приготування страв у вакуумі дозволяє створювати не лише смачну, а й здорову їжу. Адже готувати можна, не вдаючись до термічної обробки, зберігаючи всі корисні властивості інгредієнтів. До того ж це допомагає уникнути втрати ваги продуктів.

 

  • Основні переваги вакуумування продуктів:
  • Захист від негативного впливу світла, бактерій, температурних стрибків та усушки;
  • Безпечна упаковка;
  • Збільшення термінів зберігання;
  • Економія місця на складі та в холодильнику;
  • Зручне транспортування товару;
  • Можливість легко робити заготовки, у тому числі рідкі;
  • Збереження аромату продуктів (актуально для спецій, соусів);
  • Прийнятна вартість у порівнянні з іншими видами упаковки.
  • До недоліків можна віднести вразливість плівки при механічних пошкодженнях.

Види вакуумної упаковки

Для упаковки застосовуються спеціальні машини, які бувають безкамерними, а також з одною або двома камерами. Останній тип пакувальника використовується для оперативної заготівлі великих обсягів продукції.

Бекамерні пакувальники вакуумують у гофровані пакети. Гофровані пакети дорожчі за гладкі, але обладнання - дешевше. Ребристий поліетилен зовні робить гофровану упаковку ударостійкою та допомагає зберегти товарний вигляд.

Для камерних пакувальників використовують гладкі пакети . Вони дешевші за гофровані. Ці пакети із тришарового пластику захищають поміщений товар від ультрафіолету, температур та вологи.

Властивості вакуумних пакетів залежать від матеріалів, що входять до їх складу. Наприклад, ламінована вакуумна упаковка на основі лавсану та поліетилену – це популярний економ-варіант, що підходить для виробництва напівфабрикатів та заморожених продуктів. Порівняно з іншими пакетами, вона більш крихка, але дозволяє наносити друк.

Пакети з поліаміду та поліетилену дуже еластичні, надійні та міцні. Їх застосовують у харчової промисловості, а й у фармацевтиці. Ламінована упаковка з орієнтованим поліамідом відрізняється найкращою прозорістю. Має попит у виробників делікатесів.

Для зберігання рибних та м'ясних продуктів часто використовують пакети з фольгою. Вони захищають не тільки від вологи та світла, а й від електромагнітних полів.

Вакуумна упаковка в домашніх умовах

У нас представлені вакуумні пакети з високоякісних полімерів від кращих італійських брендів – Besser Vacuum та Orved. Товари цих виробників підходять для пакування будь-яких харчових продуктів. Їх відрізняє надійність та безпека для здоров'я, підтверджені європейськими сертифікатами якості.

Ми пропонуємо гладкі та гофровані пакети для пакування та зберігання продуктів, а також пакети для приготування у вакуумі (су вид) товщиною 70, 85, 95, 100, 105 та 140 мкм.

Рифлені ппакети можна придбати у рулонах шириною 200 або 300 мм і довжиною 6 м. або у пакетах шириною 120 – 500 мм. та довжиною до 800 мм.

 

 

 

Для приготування у вакуумі (для су вид) рекомендуємо гофровані пакети або рулони шириною 150-400 мм і довжиною 200-600 мм.

 

 

 

 

 

Гладкі вакуумні пакети представлені шириною 120-500 мм. та довжиною пакета до 500мм.

 

 

 

Вибирати упаковку варто з невеликим “запасом”. Для продуктів з гострими краями пакет повинен бути максимально щільним, щоб уникнути проколів під час транспортування.

Вакуумні пакети представлені в нашому магазині в розділі «Пакети для вакуумного пакування»

Популярні моделі

Ціна: 505 ₴

Special Price 469 ₴

Купити

Є в наявності

- 8% Супер ціна!

Ви економите 36 ₴

Ціна: 600 ₴

Special Price 535 ₴

Купити

Є в наявності

- 11% Супер ціна!

Ви економите 65 ₴

Ціна: 232 ₴

Special Price 202 ₴

Купити

Є в наявності

- 13% Супер ціна!

Ви економите 30 ₴

Ціна: 224 ₴

Special Price 196 ₴

Купити

Є в наявності

- 13% Супер ціна!

Ви економите 28 ₴

Вакуумна упаковка продуктів питання та відповіді

Який термін зберігання овочів у вакуумній упаковці?

Залежно від температури до 20 днів

Скільки може зберігатися сир у вакуумній упаковці?

До 60 днів

Чим відрізняються пакети для зберігання та приготування?

Температура використання пакетів для зберігання до + 40 С, для приготування до + 110 С Купуйте пакети перевірених брендів.

Як підібрати щільність пакета?

Загальний принцип такий - чим гостріший продукт, тим товщі пакет. Наприклад, для замороженої риби чи м'яса з кістками потрібна товщина щонайменше 80 мкн.