Чистота – непорушна вимога для закладів сфери послуг. Якщо про свіжість ресторанних серветок, уніформи або білизни в готелях до 3 зірок, зазвичай дбають підрядні фірми, то готелям вище категоріям належить мати власну пральню. Фахівці індустрії гостинності також зазначають, що саме наявність послуги прання та чищення білизни найчастіше визначає вибір готелю. Своя міні-пральня може суттєво полегшити життя не лише «зоряним» закладам. Розглянемо, в яких ситуаціях вигідно вкластися в «велике прання».

Устаткування для прання - делікатна необхідність

Облаштовувати пральню в готелі чи ні – варто вирішувати виходячи з економічної доцільності у конкретному випадку. Експерти рекомендують обладнати міні-пральну навіть за наявності 10 номерів, оскільки це забезпечує оперативну та ефективну обробку білизни номерного фонду.

За існуючими на ринку цінами, собівартість очищення кожного кілограма білизни близько 3 грн., у той час як послуги на прання щонайменше вчетверо дорожчі. До того ж, самостійно контролюючи процес обробки, якість обладнання та застосовуваної хімії, Ви виключите втрату та псування речей. При цьому оборот білизни скоротиться, комплектів білизни потрібно менше, а готельний текстиль прослужить помітно довше. І, звичайно ж, пральня у готелі економить витрати на транспортування та, власне, – послуги хімчистки. До того ж, з'являється можливість продавати термінове прання та чищення гардеробу постояльцям.

Будь-яке обладнання для готелів

Першочергове завдання - облаштувати приміщення, що підходить під цілу низку нормативних вимог: зі стоків, вентиляції, електроживлення та зберігання хімії. У невеликих закладах це, як правило, цокольний поверх або підвал, у великих готелях – ndash; окрема будівля. Головне: гості не повинні відчувати сусідства із хімчисткою.

Робота пральні ділиться на три етапи – прання, сушіння та прасування. Для цього потрібно передбачити зонування приміщення та підбір оптимального обладнання. При цьому важливо забезпечити якісне сортування білизни, а також роздільність потоків брудного та чистого текстилю.

Мінімальний набір прального обладнання складається з:

  • Прально-віджимної машини (як мінімум двох);
  • Сушильні машини;
  • Пластикова ковзанка або якісна дошка для прасування;
  • Засоби для виведення плям.

Додатково знадобляться:

  • Пароманекен або сорочковий прес для підготовки уніформи та фасонної білизни;
  • Упаковальна машина;
  • Столи та вішалки для погладженої білизни;
  • Стелажі;
  • Візки для білизни.

Вибір обладнання для пральні, безумовно, залежить від обсягу та складу текстилю, ступеня забруднення, а також кількості та тривалості змін. Важливо купувати надійні, професійні машини, оскільки вони мають витримувати щоденні навантаження. Все обладнання для пральні при цьому потрібно підбирати однакової продуктивності, щоб уникнути технологічних "заторів».

Обсяг щоденної чистоти

Перше, з чим потрібно визначитися – з типом пральної машини та розрахунком завантаження. Для цього з'ясуйте, скільки білизни надходить у прання щодня. Помножуємо дані на кількість номерів готелю, плюсуємо ресторанну білизну та форму персоналу. Також варто враховувати прання речей гостей та можливе перепрання. Фахівці також рекомендують мати пральне обладнання в резерві на екстрений випадок. Для термінового прання білизни постояльців краще встановити окрему машину малого завантаження до 7 кг.

У невеликих готелях, як правило, збирається до 50 кг за зміну, тому для міні-пральні в цьому випадку підійдуть машини для прання та віджиму місткістю 5-10 кг та барабанні сушарки до 10 кг. Для прасування доречно зупинитися на прасувальній ковзанці шириною валу 1-1,6 м, продуктивністю в 15-25 кг на годину. Обладнання міні-пральні в готелі до 50 номерів коштуватиме приблизно 300 тисяч гривень.

Пральні великі готелі та готельно-ресторанні комплекси на 200 і більше номерів можуть зібрати до 1000 і більше кг білизни за зміну. Для забезпечення повноцінної та безперебійної роботи необхідні пральні машини місткістю до 90 кг та можливістю вибору програм прання, здатні усувати сильні забруднення. Вкладення можуть досягати €100 тисяч і окупитися через 2 роки.

Устаткування для прання представлено в нашому магазині в розділі «Пральничне обладнання»

Популярні моделі

Ціна: 72 236 ₴

Special Price 68 555 ₴

Повідомити про наявність

Відсутній на складі

Варто звернути увагу:
Товар знято з виробництва. Професійна пральна машина із завантаженням 9 кг. Кількість програм: 10. Швидкість віджиму: 1200 об/хв. Потужність: 1,9 кВт.

Ціна: 53 142 ₴

Special Price 49 691 ₴

Повідомити про наявність

Відсутній на складі

Варто звернути увагу:
Професійна сушильна машина для білизни із завантаженням 9 кг. Кількість програм: 10. Принцип відведення вологи: конденсаційний. Обсяг барабана: 121 л. Матеріал барабана: нержавіюча сталь. Потужність: 2,9 кВт
15 920 ₴
Повідомити про наявність

Відсутній на складі

Варто звернути увагу:
Промисловий парової прасувальний прес для готелів, пральні. Розмір столу: 680х250 мм. Потужність: 2,2 кВт.

Будь-яке обладнання для готелів питання та відповіді

Чим відрізняється професійна пральня від побутової?

У професійного обладнання ресурс роботи більший

Яка пральна машина підійде для міні готелю?

Для мініготелі на 30 - 40 номерів підійде пральна машина із завантаженням 10 кг.

Які особливості прання махрових речей?

Махрові речі вбирають у 2 рази більше води, і це треба враховувати при доборі обладнання

Яку ви даєте гарантію на пральне обладнання?

На пральне обладнання ми даємо гарантію 12 міс.